?

Bør jeg undersøke om jeg har diabetes?

Kvinne 25 . 25 Mars 2020
Spørsmål

Hei. Jeg har lenge vært plaget med magesmerter, tretthet, svimmelhet, hyppig vannlating, og jeg får også lett infeksjoner i underlivet. Jeg har vært hos legen og tatt ulike blodprøver, men prøvene har vært normale. Nylig fikk jeg vite at jeg har diabetes (type 1) i familien og har begynt å tenke at dette kanskje kan være årsaken til plagene jeg har hatt. Jeg har googlet mye frem og tilbake og lurer på om det er lurt å bestille en legetime for å ta flere tester? Dette er en tanke som tar mye av oppmerksomheten min og jeg klarer ikke helt å la den ligge... håper dere kan svare meg på dette!

Kvinne (25)
Fagperson svarer
Hei

 

Symptomene du beskriver forekommer med diabetes, og siden du har dette i familien synes jeg det er en god idè å avklare om du kan ha det hos lege.

Testene for å påvise eller utelukke diabetes er meget enkle, og du vil få svar mens du er hos legen. Jeg skjønner at mange akkurat nå når dette skrives (pga coronautbrudd) vegrer seg for legekontakt, men dette er noe fastlegene har god kapasitet til per nå og vil prioritere. Du bør bare ta kontakt med legekontoret ditt. 

-SiO legen

Finner du ikke det du leter etter?